Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da aşina bu kollar normal kapı kolu kabil olabilir.

Yangından korunmayla dayalı tuzakınacak önlemler ortada evetşamsal önem nâkil tedbirlerden biri de yangın merdivenidir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve palas bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayıcı bir vasıtatır. Yangın çabucak yangın kaçış holüne yakın oluşturulan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

2023 yılı itibarıyla, 3 kattan henüz mürtefi olan halk binalarında yangın merdiveni bulunması zaruri hale gelmektedir. Ayrıca, bu binaların yangın merdiveni sistemleri rabıtalı olarak bakım ve kontrollerden geçirilmeli ve ivedili durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabil bünyelarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak dâhilin, elan bina tasar çizim halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda hassas davranılmalıdır.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar ivedi keyfiyet anında kapının olanaklı olan en az devran kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Özellikle içli ve değerli materyallerin olduğu odaların baplarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın merdiveni ivedili çıkış kapısı ederı konusunda hem istenen ölçüler hem istenen kapı adedi skorsı hem de lahika aksesuarlar belirlenmesinde hareketli rol oynar. Koca miktardaki kızılımlarda yükselmek teklifi farklı olmaktadır. Gene aynı şekilde bapnın bünyelacağı malzemeye göre de fiyatlandırmada değişiklıklar gözlenmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; huzur nüshası 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı Yangın Kapısı 120 dakikaya denli ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü molekül ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Feza Yangın olarak binalarınıza yapılacak yangın merdivenlerini en kaliteli çelik malzemelerden imal ederek hizmetinize sunuyoruz.

Yapı sinei yangın merdivenleri, insanoğluın hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye edilmelerini sağlamlar ve ivedili durumlarda yangın güvenliğini zaitrır.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde nazar boncuğu kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this wiki page